Skip to main content

Ας αφήσουν οί ψευτοπατριώτες τα μεγάλα λόγια για την Πόλη γιατί δεν έπεσε αλλά την σκόνταψαν οι ΟΡΘΟΛΟΞΟΙ.... Διαβάστε ενα κείμενο τού Νίκου Καστανιά.

Kostas Lagouderis


Η Κωνσταντινούπολη έπεσε γιατί είχε πνιγεί μέσα στην ελεεινότητα του κλήρου και του εκφυλισμού της αυτοκρατορίας, ενώ ο εβραϊσμός επεδίωκε την επικράτησή του με τα μαυροφορεμένα και φανατισμένα τέρατα της νέας θρησκείας..
Φίλοι μου,
το να μην ξέρει κάποιος κάτι δεν είναι ντροπή, το να είναι ανιστόρητος και να θέλει να υποτιμήσει την νοημοσύνη των άλλων αυτό είναι επιλήψιμο και ντροπή, γιατί φανερώνεται το μέγεθος της αγνοίας του. Το να προσπαθεί κάποιος κατ’ επανάληψη, να εντυπωσιάσει τους άλλους με ανοησίες, δείχνει ότι υπάρχει το ακαταλόγιστο. Οι πρόγονοί μας έλεγαν την φράση "Όλβιος εστί όστις της Ιστορίας έσχεν μάθησιν" (Ευτυχισμένος είναι όποιος ξέρει Ιστορία) και κάποιοι "ξερόλες" που δεν έχουν διαβάσει ποτέ ιστορία παριστάνουν τους επαΐοντες.
Ένας φίλος μου κοινοποίησε μια ιστοσελίδα που είχε τίτλο "Οι Ανδρομέδιοι-Ολύμπιοι βλέποντας ότι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ήταν διχασμένοι, - ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν ήθελε να πολεμήσει και προτιμούσε τους Οθωμανούς. ΕΣΣΕΤ’ ΗΜΑΡ"!!!!. Διαβάζοντας το διαπίστωσα ότι υπάρχει επιπολάζων σκότος και ερεβώδης άγνοια.
"Το σιγάν κρείττον του λαλείν" έλεγαν οι πρόγονοί μας που είχαν μυαλό.
Στις 15 Φεβρουαρίου 1365 μ.Χ. ο Έλληνας αρματολός της Μάνης Ράλλης με 300 σκληροτράχηλους οπλαρχηγούς, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάστηκαν στον συμπατριώτη τους αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο και έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεσή του, για την οριστική εξόντωση των Τούρκων.
Ο πατριάρχης Φιλόθεος Κόκκινος και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Απόκαυκος, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον αυτοκράτορα γιατί δέχθηκε στην Πόλη τους αιρετικούς ειδωλολάτρες, (Δωδεκαθεϊστές) και τους αφόρισαν όλους, όπως αναφέρει ο Γρηγοράς- Δούκας -Μετοχίτης. Την εποχή αυτή οι Μανιάτες δεν είχαν γίνει ακόμη χριστιανοί.
Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Απόκαυκος διατάζει τη σύλληψή τους και τον πνιγμό τους στον Βόσπορο. Στη συμπλοκή που επακολούθησε, σκοτώθηκε ο πρωθυπουργός.
Οι οπλαρχηγοί κατέφυγαν στην εκκλησία των ανακτόρων, γιατί πίστευαν ότι το άγιο κτήνος που λεγόταν Πατριάρχης θα σεβόταν την ιερότητα του χώρου, όπως έκαναν οι ειδωλολάτρες Έλληνες. Αυτός αντίθετα, διέταξε την παραβίαση του εκκλησιαστικού ασύλου και οι οπλαρχηγοί θανατώθηκαν όλοι, από το ευσεβέστατο ποίμνιο της αγίας του Χριστού εκκλησίας. (Β. Μισύρης - Μετοχίτης – Δούκας- Γρηγοράς).
Μετά τη σφαγή του Ράλλη και των οπλαρχηγών από τον πατριάρχη, διακόπηκαν οριστικά οι σχέσεις Αθηνών – Κωνσταντινουπόλεως και εφεξής οι Έλληνες θεωρούσαν εχθρική την Κωνσταντινούπολη.
Αυτό συνέβη διότι ο καταγέλαστος Ιουστινιάνειος Κώδικας που βελτίωνε τον Θεοδοσιανό, αποσκοπούσε στον απόλυτο αφανισμό των Ελλήνων, κυκλοφόρησε στις 7.4. 529 μ.Χ. και μετά από πέντε χρόνια κυκλοφόρησε δίτομος, στις 16.11.534 μ.Χ.
Το συνοπτικό περιεχόμενο του κώδικα είναι αυτό που ακολουθεί:
- Επιθυμούμε να κλείσουν όλοι οι ναοί των ειδωλολατρών, σε όλη την αυτοκρατορία για να μην μπαίνουν σ’ αυτούς και αμαρτάνουν. ( Άρθρο 1.11.1.)
- Απαγορεύεται η τιμή και η λατρεία των Ελληνικών ιερών, η απόδοση τιμών σε αηδιαστικά αγάλματα με στεφάνια, το στόλισμα των ναών, το άναμμα λιβανιού και οι θυσίες. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών (θάνατος) και θα δημεύεται η περιουσία τους. (Άρθρο 1.11.7.)
- Να μην τολμήσει κανένας να παραβεί τις θρησκευτικές απαγορεύσεις που είναι έγκλημα γιατί θα δημευθεί η περιουσία του και θα προσαρτηθεί στο ταμείο ιεροτάτων ανδρών (επισκόπων). Θα χάσει το αξίωμά του εάν έχει, θα υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα και θα σταλεί σε διαρκή εξορία. (Άρθρο 1.11.8.) Έτσι πλούτισε η του Χριστού εκκλησία και οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί.
- Όσοι διαπράττουν την ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δεν έχουν το δικαίωμα κληροδότησης της περιουσίας τους... Να διατηρηθούν με την ευσεβή (!) νομοθεσία σε ισχύ όλες οι διατάξεις που τιμωρούν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΝΗ. (Ελληνική Φιλοσοφία). (Άρθρο 1.11.9)
- Έχουν συλληφθεί κάποιοι που κατέχονται από την πλάνη των ΑΝΟΣΙΩΝ και ΜΙΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο θεό (τον Γιαχβέ). Πραγματοποίησαν ανόσιες γιορτές.. Εάν έχουν αξιωθεί το άγιο και σωτήριο βάφτισμα (!!!) και φανούν να επιμένουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών (θάνατος). Εάν δεν είναι βαφτισμένοι να πάνε στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους για να διδαχθούν τον χριστιανισμό∙ μετά θα βαφτισθούν. Εάν δεν το κάνουν αυτό δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα και ούτε θα τους επιτραπεί ιδιοκτησία κινητής ή ακίνητης περιουσίας. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες (θανατώσεις). Εάν έχουν περιουσία θα δημευθεί και θα σταλούν εξορία. Όποιος θυσιάζει, θα τιμωρείται με θάνατο. ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟΝ ΤΩΝ ΑΝΟΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. (Άρθρο 1.11.10)
- Τα παιδιά θα βαφτίζονται σε μικρή ηλικία. Όσοι έχουν μεγάλα αξιώματα και βαφτίζονται για να μην τα χάσουν, αλλά αν αφήνουν αβάφτιστους γονείς, γυναίκες και παιδιά να ζουν μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΝΗ, θα δημεύεται η περιουσία τους και θα χάνονται τα πολιτικά τους δικαιώματα και θα υποβάλλονται σε αντάξιες τιμωρίες και
- τελευταίο Άρθρο, "ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"! (ΑΝΤΙΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ "Εκδόσεις ΜΑΤΙ").
Έτσι γίναμε καλοί χριστιανοί και σωθήκανε οι ψυχές ενώ μας πήρε και μας σήκωσε.
Η Κωνσταντινούπολη όμως δεν έπεσε γιατί ήταν οι Τούρκοι καλοί πολεμιστές, αλλά γιατί είχε πνιγεί μέσα στην ελεεινότητα του κλήρου και του εκφυλισμού της αυτοκρατορίας και ο εβραϊσμός επεδίωκε την επικράτησή του με τα μαυροφορεμένα και φανατισμένα τέρατα της νέας θρησκείας.
Μέσα στην πόλη υπήρχαν 70.000 - 80.000 "μισθοφόροι στρατιώτες κατά το πλείστον βάρβαροι", που δεν πολέμησαν στην πολιορκία αλλά εκχυδαΐζανε την κοινωνική ζωή της πόλεως. Κατά την πολιορκία ή εγκατέλειψαν την πόλη ή προσχώρησαν στους Τούρκους. Οι καλόγεροι παραδόθηκαν στους Τούρκους και μέσα στην πόλη υπήρχαν 5.000 Έλληνες και Γενουάτες γράφουν οι ιστορικοί με τον βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Γενουάτη Ιουστινιάνη, τον οποίον δολοφόνησαν πισώπλατα οι ιερείς όταν πολεμούσε στα τείχη.
Ο Τούρκος ιστορικός Σακάϊκ Ουλ Νοομανί αναφέρει "την λιποταξία και παράδοση στους Τούρκους 40 καλόγερων της αγίας Σοφίας, οι οποίοι και ασπάστηκαν τον μωαμεθανισμό". Αυτή και αν είναι πίστη!
"Οι ανθενωτικοί τις 29.5.1453 άνοιξαν την Κερκόπορτα, ή κατά τον Κριτόβουλο την Πυλίδα του Ιουστίνου ή Πύλη του Ρωμανού (είναι η ίδια πύλη) και ειδοποίησαν τον σουλτάνο ότι ίσχυε η συμφωνία που είχαν κάνει με τον μέγα Δούκα Νοταρά" (Καρολίδης, Φραντζής, Δούκας και ο Τούρκος ιστορικός Σάυαντ Δουν Ντιν).
Λίγο πριν την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό Εβλιγιά Τσελεπή "ένας καλόγερος, ο Πέτρος, μαζί με άλλους τριακόσιους καλόγερους, παραδόθηκαν και αλλαξοπίστησαν. Ο Πέτρος ονομάστηκε Μεχμέτ και έγινε αξιωματικός και οι τριακόσιοι, στρατιώτες, μπήκαν στην Πόλη μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες σαν κατακτητές".
Σύμφωνα με τις ιερατικές βεβαιώσεις του ιερατείου "ο Χριστός και η Παναγία εγκατέλειψαν την Πόλη γιατί οι άνθρωποι ήταν αμαρτωλοί", δηλαδή λιποτάκτησαν από το θλιβερό Βυζάντιο, αυτό θα πει να είσαι γιος εβραίου Θεού δηλαδή μόλις ιδείς τα σκούρα να το βάζεις στα πόδια.
Ο θεολόγος Ιωσήφ Βριένιος (1480) γράφει: "Η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν τόπος φαυλόβιος και θρησκοφλυαρίας, όπου ανθούσε η πορνεία μικρών και μεγάλων γυναικών και κυρίως πλουσίων. Ήταν βουτηγμένη στη διαφθορά, στα σεξουαλικά όργια, διαφθορά στη δικαιοσύνη, τον κλήρο, στην ιατρική. Επιβίωναν οι προδότες, οι απατεώνες, οι τυχοδιώκτες· γενική σαπίλα".
"Δολοπλόκοι ιερωμένοι με αιματοβαμμένα χέρια. Ευνούχοι εξουσιαστές. Άτομα απόλυτης αγνωμοσύνης, αδίστακτοι δολοφόνοι που χρηματιζόταν για να δολοφονούν αδίστακτα για λόγους εξουσιασμού και κέρδους ή για δογματικές διαφορές και θρησκευτικές τιμωρίες. Δολοφόνοι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους και παιδιά σκοτώνουν τους γονείς τους για να καταλάβουν την εξουσία" (Γιάννης Κορδάτος).
Το χρονικό της προδοσίας περιγράφεται από την Θεοδώρα Φραντζή, κόρη του χρονικογράφου της άλωσης Γεωργίου Φραντζή που ήταν πρωτοβεστιάριος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. (Το βιβλίο της Θεοδώρας Φραντζή, βρίσκεται σε μετάφραση στην Εθνική βιβλιοθήκη και περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες προδοσίας της Κωνσταντινούπολης από τους ιερωμένους).
Η Θεοδώρα ήταν παντρεμένη με τον Εδουάρδο Ντε Ρυστόν, ιππότη Γάλλο και στρατιωτικό σύμβουλο του αυτοκράτορα.
Η επιτροπή που θα διαπραγματευόταν την παράδοση της πόλης στον σουλτάνο, ήταν εξαμελής και αποτελείτο από τον ιεροκήρυκα Ιωάσαφ (Ιωσήφ) Κόκα, τον Μέγα Δούκα Λεόντιο και άλλα τέσσερα άτομα.
Ο Γάλλος ιστορικός Γουσταύος Σλουμπερζέ, στο βιβλίο του με τίτλο : "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος - Πολιορκία και Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως υπό των Τούρκων το 1453". (Μετάφραση Σπυρίδωνος Λάμπρου, Εκδόσεις Β. Ρηγοπούλου, Θεσσαλονίκη 1991), γράφει:
"Ο Γεώργιος Φραντζής, αξιωματούχος στην αυλή υπολογίζει τους πολιορκητές σε 258.000, από τους οποίους "70.000 Τούρκοι πολεμιστές, 41.000 ζητιάνοι, ληστές, λαφυραγωγοί, δουλέμποροι, κακοί χριστιανοί για να εκδικηθούν τον πα-τριάρχη".
Οι υπόλοιποι 147.000 πολιορκητές ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και προέρχονται σύμφωνα με τον Παρισινό Κώδικα, "Θρήνος της Κωνσταντινουπόλεως" (Γουσταύος Σλουμβερζέ) που τον κυκλοφόρησε το "EL – LISSEN":
- Η Αδριανούπολη και τα περίχωρα έστειλαν: 35.000 πολεμιστές, 15.000 γενίτσαρους και 30.000 κακούς χριστιανούς.
- Η Καλλίπολη έστειλε: 3.000 ιππείς.
- Η Νικόπολη και το Δεμότειχον έστειλαν: 12.000 ιππείς.
- Σέρρες - Βέργια - Σκόπια έστειλαν: 15.000 πολεμιστές.
- Η Οχρίδα - Καστοριά έστειλαν: 7.000 πολεμιστές.
- Αυλές - Ραδοβίζιο - Γρεβενά - Στήπη έστειλαν: 4.000 πολεμιστές.
- Άρτα - Γιάννενα έστειλαν: 1.000 πολεμιστές.
- Τρίκαλα - Λάρισα - Φάρσαλα - Φανάρι - Ζητούνι - Δομοκός - Σάλωνα - Λειβαδιά - Αττική (Ελλάδα) - Πάτρα - Άγραφα - Βελούχι - Πρωτόλιο έστειλαν: 25.000 πολεμιστές.
Ο Κωσταντίνος Παλαιολόγος όταν έγινε αυτοκράτορας δέχτηκε επίσκεψη από Ευρωπαίους αντιπροσώπους για συγχαρητήρια και όταν μερικοί τον αποκάλεσαν "Έλληνα Αυτοκράτορα" τους φυλάκισε λέγοντας ότι "είναι Αυτοκράτορας της Ρώμης και όχι της Ελλάδος".
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλη η Ελλάδα θεωρούσε την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία εχθρικό κράτος.
- Έτσι έπεσε η Κωνσταντινούπολη κύριε πρόεδρε της Τουρκικής Δημοκρατίας και όχι από την παλικαριά των Τούρκων που τόσο πολύ καυχιέσαι!
Φοίβος
Βιβλιογραφία
1 . Η συρρίκνωση του ελληνικού έθνους: Δ. Καλούμενος.
2 . Η Ζωή των 12 Καισάρων: Σουετώνιος.
3 . Ο αφελληνισμός των Ελλήνων: Ε. Ψαράς.
4 . Ιστορία Βυζαντινής αυτοκρατορίας: Αδ. Αδαμαντίου.
5 . Βυζάντιο: Α. Κ. Σαββίδης.
6 . Μελέτες Βυζαντινής Ιστορίας: Π. Καλλιγάς.
7 . Ακμή και Παρακμή του Βυζαντίου: Ι. Κορδάτος.
8 . Βυζάντιο και Νεοελληνική Διανόηση: Φ. Δημητρακόπουλος.
9 . Κ. Παλαιολόγος- Πολιορκία και Άλωση Κων/λεως: Γουσταύος Σλουμβερζέ.
10 . Βυζαντινή ιστορία: Π. Καρολίδης.
11 . Ιστορία Βυζαντινού Κράτους: Κ. Ντήλ.
12 . Μορφές Βυζαντινών Αυτοκρατόρων: Πην. Μαξίμου.
13 . Θεοδώρα: Από τον βούρκο στον θρόνο: Π. Γουέλμαν.14 . Βυζαντινοί Χρονογράφοι:
α. Βενετός Βάρβαρος Νικόλας: Άλωση Κωνσταντινουπόλεως,
β. Επίσκοπος Χίου Λεονάρδος: Επιστολές από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
γ. Δούκας Μετοχίτης: Χρονικό,
ε. Γεώργιος Φραντζής: Χρονικό,
στ. Θεοδώρα Φραντζή: Χρονικό.
ζ. Μανουήλ Γεδεών: Έρευνες.
η. Χρονικό Ιέρακος περί της των Τούρκων Βασιλείας "Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη"
15 . Εκκλησιαστική ιστορία: Σωζόμενος.
16 . Ιστορία: Ζώσιμος.
17 . Χρονογραφία: Ιωάννης Μαλάλας.
18 . Θεοδοσιανός και Ιουστινιάνειος Κώδικας (Αντιπαγανιστική Νομοθεσία Ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέσα από τους Κώδικες): Εκδόσεις "Κατάρτι".
19. Λιβανίου: Προς Θεοδόσιον τον Βασιλέα υπέρ των Ιερών.
20 . Αλεξιάς: Άννα Κομνηνή.
21 . Το Βυζάντιο Έναντι των Ελλήνων Εθνικών: Διαμ. Κουτουλά.
22 . Κατά Ελλήνων: Μέγας Αθανάσιος.
23 . Τα Προνόμια του Πατριαρχείου: Εκδόσεις "Μάτι".
24. Ημέρες και Έργα του Ιερατείου: Α. Αγγελίδης.
25 . Ελληνική Νομαρχία. Ανώνυμος.
26 . Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας 324-1453. Α. Βασιλίεφ.
27 . Ο Κοραής και η Εποχή του: Κ. Δημαρά.
28 . Ρασοφόροι η Συμφορά του Έθνους: Γ. Καρανικόλας.
29 . Βυζάντιο, Αυτοκράτορες - Κλήρος και Ελληνισμός: Στ. Μιχόπουλος.
30 . Η πολιτική των Επισκόπων στην Τουρκοκρατία: Δ. Παπαϊωάννου.
31 . Άλωση Κωνσταντινουπόλεως: Στίβεν Ρουνσιμάν.
32 . Ακμή και Παρακμή του Βυζαντίου: Γ. Κορδάτος.
33 . Οι Τουρκοπροσκυνημένοι και ο Κολοκοτρώνης: Τ. Σταματόπουλος.
34. Χρυσαλίς - (βιογραφία Γενναδίου): Σάθας
35 . Η Συρρίκνωση του Ελληνικού έθνους: Δ. Καλούμενος.
36 . Η Ιστορία Πρέπει να Ξαναγραφεί: Γ. Καλογεράκης
37 . Το Ολοκαύτωμα του Ελληνισμού: Γ. Καλογεράκης
38 . Απολλώνιος Τυανέας Θεός στην Γη: Γ. Καλογεράκης
[The 1453 Siege of Constantinople, from the 2005 film "Kingdom of Heaven"]
12 σχόλια
4 κοινοποιήσεις

Comments

Popular Posts

The World’s Oldest Living Olive Tree is on Crete

The most ancient olive tree in the world, in Crete. Credit: Dimitra Damian/Greek Reporter The oldest olive tree in the world is located in the village of Ano Vouves of Kissamos in Chania, Crete. The ancient tree is 3000 years old, as determined by the international scientific community. The ancient olive tree in Vouves has a trunk with a circumference of 12.5 meters (41 feet), and a diameter of 4.6 meters (15 feet). It belongs to the local tree variety of tsounati, and was grafted at a height of 3 meters onto a wild olive tree. Because of the grafting, its trunk has been so beautifully shaped by nature that it resembles a sculpture. In 1990, after a unanimous decision in the prefecture of Chania, the Vouves Olive Tree was declared a Natural Monument of great importance due to its status as the world’s oldest tree of its kind. The oldest olive tree still produces high-quality olives The fruits of the ancient olive tree make the best olive oil in the world, making the area...

Inside the Magnificent Minoan Palace of Knossos in Crete

The Minoan palace at Knossos. Credit: Gary Bembridge /Wikimedia Commons/ CC-BY-2.0 The Palace of Knossos, located about five kilometers (three miles) south of Heraklion on Kephala hill, was the largest of all the Minoan palaces in Crete. It was also at the core of the highly sophisticated civilization that flourished on the island over 3,500 years ago. The discovery of the Minoan Palace of Knossos The discovery and subsequent excavation of the palace dates back to the beginning of the twentieth century. Before then, Knossos had only served as a place mentioned in Greek mythology. The first modern scholar to take a serious interest in the area was the German Heinrich Schliemann, who in 1870 had excavated the site believed to be Troy. Schliemann was certain that a major Minoan palace lay hidden near Heraklion, but the Ottoman authorities who still ruled the island at the time denied any permission to dig there. Years afterward, the British archaeologist Arthur Evans, inspired b...

Ten Unforgettable Things to Do Around Syntagma Square in Athens

  Syntagma Square, Athens. Credit: Public Domain Syntagma Square has literally been the very heart of Athens ever since the city became the capital of the modern Greek state. With the Greek Parliament building and the Tomb of the Unknown Soldier looming over it, it is rich with history and is the place where most major events of the last two centuries have taken place. Its name in Greek means “Constitution Square,” a name granted by Greece’s first modern royal, King Otto, on September 3, 1843, after an uprising of the people. This was a smart political move, since the royal palace overlooked the square. In 1934, the royal palace was turned over to the Greek Parliament, and ever since that time, Syntagma Square has been the place where all public protests and demonstrations have taken place. Syntagma Square home to historic demonstrations and protests In December of 1944, just after the departure of the occupying Nazi troops, a people’s rally at the square was marred b...

The Greek Who Taught the Japanese to Eat Feta Cheese and Olive Oil

Credit: Facebook/ Thanasis Fragkis Pioneering businessman Thanasis Fragkis was the very first person to introduce olive oil and other traditional Greek products to Japan more than a decade ago. Olive oil, wine, feta cheese and Greek yogurt, relatively unknown food items to this Far Eastern country, are now being enjoyed as the great gourmet delicacies they are. Speaking to Greek Reporter from his home in the town of Mito, around 120 km (76 miles) north of Tokyo, Fragkis was justifiably proud of his achievement. “We have taught the Japanese to eat olive oil, cheeses, including feta, yogurt that were not part of their diet. They hardly knew of olive oil,” he says in wonderment. Originally from the town of Kymi on the island of Evia, Fragkis emigrated to England, where he met his future wife, who is Japanese. “When we got married we thought ‘you are Japanese, I am Greek, what is the point of living in England?’. Greece was a difficult place to start a business in at the ti...

Water Shortages On Islands Plaguing Greece This Summer

  Tap water is a precious commodity on the Greek islands and one that is in short supply. Credit: Ishwah Murth Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Island water shortages and stoppages are plaguing Greece this summer. Promoted for its beautiful seawater surrounding all the Greek isles and its entire coastline, many islands are suffering from a lack of quantity — and quality of tap water. Turning on the tap and finding an abundant flow of water has become a basic expectation in civilized society of the 21st century, particularly when you are on a vacation that is meant to offer a bit of away-from-home luxury. However, on some Greek islands, access to whiskey is easier to come by than water. Greek island water shortages and water stoppages are common nowadays. Carol Berkley, from London, who is vacationing at an AirBnB property in the area of Marathi on Mykonos told Greek Reporter, “We had just come back from the beach. There are four of us here on the property....

Άρης: «Είναι ωραία στη 2η θέση, είναι και δίκαιο»

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κρίστιαν Γκάνεα, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε άλλο ένα, ο Άρης επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου και βρέθηκε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πλέον ρίχνει το βάρος στο παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης. Ο Άρης έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο μια κατάρα δέκα χρόνων απέναντι στους Περιστεριώτες, καθώς επικράτησε του Ατρομήτου 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη στα τέρματα των Γκάνεα, Σάσα και Σίλβα. Με τη λήξη της αναμέτρησης οι «κιτρινόμαυροι» χτύπησαν στα social media για τη νίκη επί των Περιστεριωτών και τη συνέχεια σε  Πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Είναι ωραία στη 2η θέση. Είναι και δίκαιο. Δεν σταματάμε...».

Έκανε το εμβόλιο της Johnson και δεν μπορεί να περπατήσει

Την περιπέτειά του μετά από τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Johnson & Johnson περιγράφει μέσω του Instagram o Γιώργος Βαγιαννίδης. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, έκανε το εμβόλιο την 1η Σεπτεμβρίου και σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αφού δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, ούτε να περπατήσει. Μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφίες από το νοσοκομείο. Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του: Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Γεώργιος Βαγιαννίδης. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί πολλά, οφείλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, για να μην υπάρχουν περαιτέρω αερολογίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας μου. Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, έκλεισα το ραντεβού για τον εμβολιασμό μου (Johnson’s and Johnson’s). Να τονίσω πως ήταν καθαρά δική μου επιλογή και ΚΑΝΕΝΑΣ δε μου προέτρεψε να το κάνω. Πήγα λοιπόν στο ΓΝ Κατερίνης και το έκανα. Όλα αυτά γύρω στις 16.00. Πολύ τυπικά τα πράγματα. Το μόνο που μου είπαν είναι «Περίμενε...

Κορονοϊός Ινδία: Για πρώτη φορά πάνω από 50.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου, πάνω από 50.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στις μη αστικές περιοχές σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και το εμπόριο. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.123 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών υγείας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει σχεδόν το 1,6 εκατομμύριο. Το ίδιο διάστημα, 775 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να πλησιάζει τους 35.000 –που αν και είναι χαμηλός συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, δεν εμφανίζει ιδιαίτερες τάσεις επιβράδυνσης. Ενώ οι μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, καταγράφουν επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά στις αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς που φοβο...

The Mystery of the Oldest Throne in Europe at the Palace of Knossos

Photo: Olaf Tausch /Wikimedia Commons/ CC BY 3.0 In the palace of Knossos in Crete, at the centre of Minoan civilization, a magnificent throne room built during the 15th century BC is considered the oldest such room in Europe. Knossos flourished for approximately two thousand years. It had large palace buildings, extensive workshop installations and luxurious rock-cut cave and tholos tombs. As a major center of trade and the economy, Knossos maintained ties with the majority of cities in the Eastern Mediterranean. The palace was a great labyrinthine complex of 20,000 meters in length, a ceremonial, religious and political center that reflected great wealth, power, and highly advanced architecture. It was based around a central courtyard with more than one thousand interlinked, maze-like halls and chambers. An artist’s recreation of the Palace of Knossos. Photo: Mmoyaq/Wikimedia commons/ CC BY-SA 3.0 The throne room was unearthed in 1900 by British archaeologist Arthur Ev...

A Carefree Sustainable Vacation Awaits You at the Byzantine Mansion Turned Hotel in Monemvasia

A Byzantine-era mansion turned hotel a few kilometers away from the magnificent castle of Monemvasia has opened its doors for the Summer of 2020, as Greece is gradually relaxing its Covid-19 restrictions. Kinsterna Hotel is a model of autonomy and sustainability, functioning harmoniously within a rich and lively natural environment. But more importantly, it adheres to all health and safety regulations and it’s size enables social distancing, which is of paramount importance in the coronavirus times. Tables in the spacious gardens have been placed at a distance from each other as well as the deck chairs next to the pool. Privacy, cleanness, and social distancing are the major preoccupation of the owners of this gem of a hotel. It is the ideal launching pad for discovering the amazing rock of Monemvasia. A small island connected to the mainland town by a 400-meter causeway. The surviving buildings and defensive structures of the fortress include impressive rampar...

Airline Training Center

Car 'n Motion

Αthletix.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *